Branschkunskap

Certifieringar

чнас

Nyheter

Bästa aktiva brusreducerande hörlurar

Bästa aktiva brusreducerande hörlurar

2022-06-21

Trådlösa Bluetooth-hörlurar med brusreducering pas...

Bästa Smart Touch interaktiva projektor

Bästa Smart Touch interaktiva projektor

2022-06-21

Hur ser en interaktiv pekprojektor med utmärkt tek...

Bästa portabla projektor i miniutförande

Bästa portabla projektor i miniutförande

2022-06-21

Den första minidatorn och projektorn i ett och sam...

Bluetooth-headset med aktiv brusreducering

Bluetooth-headset med aktiv brusreducering

2022-06-21

V10 aktiva brusreducerande Bluetooth-hörlurar anvä...

Trådlös roterande Bluetooth-mus

Trådlös roterande Bluetooth-mus

2022-06-21

Trådlös Bluetooth-mus 2.4G+Bluetooth Two ModeEn mu...

Trådlös Bluetooth ANC-hörlur

Trådlös Bluetooth ANC-hörlur

2022-06-21

Den trådlösa Bluetooth-hörlurarna har en aktiv bru...

Tri-foldable trådlöst Bluetooth-tangentbord

Tri-foldable trådlöst Bluetooth-tangentbord

2022-06-21

Underhållsinstruktioner: Förvara i rumstemperatur,...

Windows 10 Miniprojektor för miniprojektor

Windows 10 Miniprojektor för miniprojektor

2022-06-21

En produkt för affärsmän som integrerar funktioner...

Kontakta oss

Hotus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.
Tel:+86-18922879583
Skype:bc@hotus.cn
E-Mail:rlouise@hotus.cn
Add: 4:e våningen, andra byggnaden, Bailian Smart Equipment Industrial Park, Fuyong Town, Baoan District, Shenzhen, Guangdong, Kina
Om du har några frågor, vänligen kontakta oss, vi ger dig den bästa servicen!
Kontakta nu

Vad är skillnaden mellan en projektor med lång, kort och ultrakort projicering?

2022-06-21

Innan vi köper en projektor måste vi tänka på var projektorn ska installeras? Ska vi köpa tillbaka för att använda den i hemmet eller i företaget? Är utrymmet relativt smalt eller tillräckligt brett? Dessutom, hur ska installeras skulle enheten visa den bästa projektionseffekten? Om du vill lösa ovanstående tvivel på ett bättre sätt kan vi kanske hänvisa till en viktig indikator för projektorn - Throw Ratio.


# Vad är projektorns throw ratio huvudsakligen relaterat till?

Throw ratio är huvudsakligen relaterat till projektionsavståndet och den projicerade skärmbredden.


 * Projektionsavståndet, är det raka avståndet mellan projektorn och skärmen/den vita väggen.


* Den projicerade skärmbredden är avståndet från vänster till höger sida av de projicerade bilderna på skärmen/den vita väggen.


* Kastförhållandet är förhållandet mellan projektionsavståndet och skärmbredden.

När vi är klara med installationen av projektorn innebär det därför att projektionsavståndet är fastställt, ju mindre projektionsförhållandet för själva projektorn är, desto större blir de projicerade bildernas bredd.


# Vad är skillnaden mellan en projektor med kort, ultrakort och lång räckvidd?

Det anses allmänt att när throwförhållandet är mindre än 1:1 kallas det för ett short-throw-objektiv, och det kallas för ett ultra-short-throw-objektiv när det är mindre än 0,6:1. Den huvudsakliga skillnaden mellan dem är de olika projektionsavstånd som krävs baserat på projicerade bilder av samma storlek. För att vara specifik.


hotus projector H2.jpg


 * En projektor med lång räckvidd, om vi antar att vi vill ha en 100-tums skärm, som vanligtvis kräver ett projiceringsavstånd på mer än 1,9 meter (6 fot) och i allmänhet kräver ett tillräckligt stort utrymme för att använda den.


* En projektor med kort räckvidd, om vi antar att vi vill ha en 100-tums skärm, som vanligtvis kräver ett projektionsavstånd på cirka 1,3 meter. Den här typen av enhet passar bättre i mötesrum eller klassrum.


* Ultrakortstråleprojektor (UST), det krävs vanligtvis cirka 15-20 tum (cirka 0,5 meter) för att projicera en 100-tums skärm. Den är lämplig för små platser som sovrum, vardagsrum och utomhusresor i husbilar. 


När man överväger om man ska välja en projektor med lång räckvidd eller en projektor med kort räckvidd beror det därför främst på projektorns användningsmiljö och utrymme. Om du vill ha en relativt stor projektionsskärm och samtidigt är installationsutrymmet tillräckligt stort, kan du med tillförsikt välja den långsträckta. Och om du vill ha en stor skärm, men installationsutrymmet är begränsat, måste du prioritera projektorer med kort räckvidd eller ultrakort räckvidd. I allmänhet kan anpassningsförmågan hos projektorer med kort räckvidd vara starkare än hos projektorer med lång räckvidd.


Projektionsförhållandet för Hotus företags 4K HD-laser-TV UST-projektor är 0,233:1. När en 60-tums projektionsskärm behövs behöver projektionsavståndet bara vara 12 tum (cirka 0,31 meter) och för 120-tums projektionsskärm 24 tum (cirka 0,61 meter). 


hotus Ultra-short-throw projector HT2500.jpg


# Några fördelar och nackdelar med projektorer med kort projektionsstråle.

* Fördel 01-

Den är särskilt lämplig att använda inom företag och utbildning, eftersom det finns mindre risk att presentatören kan blockera projektionen när han eller hon försöker presentera. Det innebär att projektorn inte behöver placeras mitt i publiken eller mycket långt från publiken.


* Fördel 02-

Om en projektor med kort räckvidd måste monteras nära taket kan det vara en fördel att använda projektorn med kort räckvidd för att undvika föremål i taket, t.ex. fläktar, ventiler eller armaturer.


* Nackdel 01-

De flesta projektorer med kort räckvidd har ingen zoomfunktion. När man installerar projektorn måste man se till att installera enheten vid rätt avståndspunkt. Mini Windows H2-projektorn, HT1500 Interaktiv projektor, HT2500 4K laser-TV från Hotus, de har alla automatisk zoomfunktion, så användarna behöver inte oroa sig för att fokuset ändras.


* Nackdel 02-

Enhetlig belysningsstyrka. Faktum är att de flesta projektorer projicerar bilder vars hörn inte är lika skarpa som mitten eller de motsatta hörnen. Med teknikens utveckling och mognad under de senaste åren har den förbättrats avsevärt. Mini Windows H2-projektor är över 98 %, HT1500 Interaktiv projektor är över 90 %, HT2500 4K laser-TV är över 85 % JBMA, användarna behöver inte oroa sig för de projicerade bildernas enhetlighet.


* Nackdel 03-

Projektorer med kort räckvidd kräver i allmänhet en mycket platt skärm för att projicera, särskilt när man använder projektorer med ultrakort räckvidd. Rullande eller vikbara projektionsskärmar rekommenderas inte. Eftersom den bild som projiceras av dessa två typer av enheter kan se fluktuerande ut. Det är bäst att hålla sig till en skärm med fast ram eller en projektionswhiteboard med god kvalitet.